Van onbalans naar balans

met kwetsbaarheid en kracht
9

Burn-out, stress, faalangst

Heb je het gevoel dat je vastloopt en overzie je even niet hoe je nu verder kan?  Waarom val je steeds weer in dezelfde patronen? Waarom ben je steeds zo emotioneel of is het juist moeilijk om te voelen?

9

Trauma, lijden & (complexe) rouw

Je hebt iets heftigs meegemaakt, maar in plaats van dat je verder kan, blijf je last houden van diep verdriet, eenzaamheid of andere klachten. Je lichaam en ziel onthouden het verleden en blijven erin hangen.

Keuzevrijheid, balans en vrede

Al deze klachten kunnen je leven behoorlijk belemmeren. Je wordt afgeremd of juist opgejaagd door je emoties, gevoelens van vermoeidheid, stress, onzekerheid, verdriet of angst.

Je hebt behoefte aan rust en balans. Rust in je lichaam en in je hoofd. Behoefte aan regie en van daaruit keuzevrijheid. Behoefte aan een diepere innerlijke vrede, ook als het leven niet zo soepeltjes verloopt.

Gezondheid is niet de afwezigheid van problemen, het is het gevoel van vrijheid in het omgaan met alles wat op je pad komt. Niet geleefd worden, maar ten volle leven vanuit het kennen en omarmen van jezelf.

Jouw lichaam, ziel en geest weten al wat er nodig is voor jouw heling en gezondheid. Soms moet je het alleen nog even ontdekken.

 

“Door het omarmen van je kracht en kwetsbaarheid, (h)erken je opnieuw wie je ten diepste bent. Geliefd, aanvaard en mooi gemaakt”

Integratief coach & therapeut

Ik geef integratieve coaching en therapie. Dat betekent dat ik kijk naar jou in je totaliteit. Hoe sta je in het leven, wat heb je meegemaakt, hoe heeft dat je gevormd en wat geeft jou inspiratie en kracht. Van daaruit kijken we naar wat je belemmerd en gaan we laag voor laag naar de kern van wie je bent. Daar ligt het antwoord. Het lichaam en de ziel hebben een zelfhelend vermogen, ik help je om die te vinden en in te zetten. 

Geen mens is hetzelfde en geen hulpvraag is hetzelfde, ik werk vanuit verschillende psychologische stromingen. Maatwerk; zodat jij weer kan opstaan in het leven. 

Als therapeut i.o werk ik onder supervisie van een ervaren integratief therapeut. 

Integratie op alle gebieden 

Integratieve mens

 Lichaam, emoties, spiritualiteit, je ontwikkeling, sociale contacten, alles staat in verbinding met elkaar en maakt je tot wie je bent. Ik kijk naar jou in je totaliteit.

Integratie van psychologische stromingen

Overstijgend kijken naar welke interventies jij nodig hebt voor jouw proces. Maatwerk voor jouw hulpvraag.

Integratie van geloof en psychologie

Als het christelijk geloof geïntegreerd is in je leven dan bied ik ook christelijk integratieve coaching en therapie aan. Samen met God kijken we naar wie je bent en Hij is onderdeel van jouw weg naar heelwording.

Ervaringen van mijn cliënten

“Ik kan alles kwijt op mijn tijd”

Elke sessie die we doen voelt altijd heel comfortabel en vertrouwd. Ik kan altijd alles kwijt en ik merk al sinds de eerste keer dat ik kwam dat ik veel vooruitgang heb geboekt. En al gaat het soms wat minder snel, het is alsnog heel fijn om mijn ei ergens kwijt te kunnen!

Vrouw, 19

“Ik weet nu hoe ik verder moet”

Ik kwam bij Hester omdat ik vastgelopen was in mijn leven, na een aantal moeilijke gebeurtenissen, en niet meer wist hoe ik verder moest. Met Hester begon ik een coachingstraject, waarin we stap voor stap gingen uitzoeken waarom ik vast was gelopen en hoe ik weer verder zou kunnen. Hester kan erg goed luisteren en heeft een goed inlevingsvermogen, waardoor ik me gehoord voelde en erkenning kreeg. Door de gesprekken kreeg ik meer inzicht in mijzelf en kon ik gaan werken aan de dingen waar ik tegenaan liep. Hester heeft me daarin heel goed begeleid. Stap voor stap ging het steeds beter met mij.
Ik kan nu weer verder met de handvatten die ze me gegeven heeft. Daar ben ik Hester erg dankbaar voor.

Linda, 51

Hoe ga ik te werk

We plannen eerst een kennismaking in om elkaar te ontmoeten en te kijken of we een klik hebben. Deze kennismaking (30 minuten) is geheel vrijblijvend. Als we besluiten dat we samen verder gaan dan plannen we een intake in. Tijdens deze intake (90 minuten) brengen we in kaart wie je bent en wat je hulpvraag is. Daarna gaan we de diepte in en stellen we samen doelen op waar we naar toe gaan werken. Elke 6e sessie evalueren we waar je nu staat en wat er nog nodig is en soms stellen we nieuwe doelen om naar toe te werken. Als het tijd is voor de afronding dan evalueren we je traject.

Veelgestelde vragen

Kies ik voor coaching of voor therapie?

Soms is het heel duidelijk wat er nodig is om te werken aan je hulpvraag. Na onze intake krijgen we hier meer zicht op. Realiteit is dat coaching soms ook overloopt in therapie of anders om. Coaching is een korter traject dan therapie. De eerste stap is de intake. Van daaruit kijken we wat er nodig is.

Hoe lang duurt een traject?

Ik kan hier niet een eenduidig antwoord op geven. Gemiddeld duurt een coaching traject 5-8 sessies. Een therapie traject is vaak langer. Maar ook hier geldt; jij bent geen gemiddelde. We gaan gewoon samen kijken wat er nodig is. Ik daag je uit om deze vraag los te laten. Het duurt zolang het duurt.

Ben je geregistreerd?

Ja, om mijn professionalisering te waarborgen ben ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NVPA; beroepsvereniging
#105156
SCAG; klachten en geschillen commissie
#18840

Help! Ik word misschien wel gek?

Nee, gelukkig niet. Het leven vormt ons. In onze westerse wereld ligt er best een taboe op therapie, gelukkig wordt dat steeds minder. Ik vergelijk het wel eens met lichamelijke klachten. Voor sommige klachten is een bezoekje aan de huisarts nodig en voor andere een bezoek aan een specialist. Daar ben je niet zwakker of minder om, het is gewoon wat je nodig hebt. Gun jezelf zorg voor je psychische kant. Je bent het meer dan waard.

Wat kost een sessie?

Op dit moment ben ik als therapeut nog in opleiding. Daarom bied ik mijn sessies aan met korting. Een kans voor jou om tegen een redelijk tarief aan de slag te gaan. Een kennismaking is altijd vrijblijvend, daarna reken ik 65 euro/uur. Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is nog niet mogelijk.

Ervaringen van mijn cliënten

“Ik ben meer van mezelf gaan houden”

Hester biedt een rustige uitstraling en niets is te gek om met haar te delen. Dit vond ik erg fijn, hierdoor voelde ik mij serieus genomen. Hester betrekt God ook bij het gehele proces en heeft mij vanuit God zijn perspectief mogen bemoedigen. Dit vind ik echt een kracht van het gehele proces. Ik ben dankbaar dat ik deze stap heb genomen, want ik heb mijzelf zoveel beter leren kennen en ben daardoor meer van mezelf gaan houden.

Lisa, 26

“Grenzen stellen gaat veel makkelijker nu”

Vía vía kwam kwam ik bij Hester terecht. Omdat ik in het buitenland woon was het via Zoom. Dat werkte perfect! De coaching sessies hebben mij enorm geholpen om bepaalde inzichten te krijgen in mijn leven en beter te leren om mijn grenzen te voelen en te stellen. Het fijne was dat Hester niet alleen als coach vragen stelde maar soms ook net even meer als counselor inging op bepaalde zaken. Haar tips en trucs hebben mij erg geholpen. Door deze sessies heb ik tools gekregen om te blijven leren en te zorgen voor mezelf!

Nellie, 42

Het is tijd om weer tot jezelf te komen

Maak nu vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking